2011. szeptember 29., csütörtök

Fahéjas teasüti

Az alapötlet most is Stahl Judittól származik.

Nagyon porhanyós, finom és ami nem utolsó szempont, gyors. Akár kávé vagy tea mellé, akár ha nincs idő, reggelinek.


Hozzávalók:

20 dkg puha vaj
18 dkg finomliszt
4 ek cukor
3 kk őrölt fahéj
1 citrom héja
baracklekvár

A sütőt előmelegítettem 190 fokra és kisütőpapíroztam 2 tepsit.
A puha vajat habosra kevertem a cukorral, majd hozzákevertem a fahéjat, citromhéját, és a lisztet. Jól összedolgoztam, majd csak úgy rusztikusan, kézzel kis golyókat formáztam, és meglapogattam a tepsiben. 
Így ment sülni 10-15 percre, majd miután kihültek, még összeragasztottam baracklekvárral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése